Na području županije potvrđeno 14 novih slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo 14 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 14 novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 74 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 14 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 29 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1936. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5972 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 91  uzorak sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer donio Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Ovom Odlukom se ublažavaju neke protuepidemijske mjere:
– Omogućava se svim ugostiteljima isporuka hrane, pića, napitaka i slastica za van
– Omogućava se rad teretana i fitness centara uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera
– Omogućava se rad dječjih igraonica i radionica uz strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera
– Omogućava se rad škola za strane jezike uz strogo pridržavanje protuepidemijskih mjera
– Omogućava se rad kasina, automat klubova i kladionica, uz ograničenje radnog vremena do 22,00 sata i zabranu pružanja ugostiteljskih usluga.

Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 15. veljače 2021. i primjenjuje se do 28. veljače 2021.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije