Na području županije potvrđeno 135 novih slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 135 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1213 slučaja.

Ozdravilo je 197 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 41 pacijent, od kojih je šest na respiratoru. 

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, 636 učenika i 21 nastavnik su  u samoizolaciji, a bolest COVID-19 potvrđena je kod 377 učenika i 61 nastavnika. Na online nastavi su sve križevačke osnovne škole i Glazbena škola Alberta Štrige te koprivnička Osnovna škola Braće Radić, kao i 21 razred u drugim školama na području županije. Županija kao osnivač i županijski Stožer civilne zaštite u svakodnevnoj su komunikaciji s ravnateljima i epidemiolozima te se kroz zajednički dogovor pojedinačno pristupa svakoj školi i razredu glede odluke o online nastavi.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 348 uzorakaPCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 20.903 osobe.

Podsjećamo na akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u sklopu kojih su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije