Na području županije potvrđeno 113 novih slučaja zaraze koronavirusom

Danas je na rasporedu akcija cijepljenja protiv koronavirusa u Novigradu Podravskom, a održat će se u dvorani Osnovne škole „prof. Blaž Mađer“ od 17 do 19 sati. 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 113 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 927 slučaja.

Ozdravile su 23 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 62 pacijenata, od kojih je 20  na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1936. i 1937. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti i nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 339 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16947 osoba.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 1031 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, danas je na rasporedu akcija cijepljenja protiv koronavirusa u Novigradu Podravskom, a održat će se u dvorani Osnovne škole „prof. Blaž Mađer“ od 17 do 19 sati. Mještanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije