Na području županije potvrđeno 112 novih slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 112 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 583 slučaja.

Ozdravile su 62 osobe,  a na bolničkom se liječenju nalazi 51 pacijent, od čega su četiri na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1936.godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 217 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus, a u Đurđevcu je cijepljeno 206 osoba koje su primile prvu, drugu ili treću dozu cjepiva. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 23.781 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije