Na području županije potvrđeno 105 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 67 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 105 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1096 slučaja.

Ozdravilo je 198 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 67 pacijenata, od kojih je 14 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1949. i 1974. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti te nisu  bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 214 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16546 osoba.

Jučer je u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 827 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije