Na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom iz opće populacije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o tri osobe s koprivničkog te jednoj osobi s đurđevačkog područja mlađe i srednje životne dobi.

Tri osobe na području Koprivničko-križevačke županije su  proglašene zdravima, aktivna su 44 slučaja,  a na bolničkom liječenju su 24 osobe. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 263 slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 185 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije