Na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo šest osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 94 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je šest osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 33 osoba. U OB Koprivnica preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1925., 1936. i 1979. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5952 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 93  uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Do sada je na SARS-CoV2  virus ukupno testirano 19957 osoba.  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije