Na području županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju pet osoba  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 12 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su dvije osobe, a na bolničkom se liječenju trenutno nalazi pet osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8199 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 38 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV- 2 virus. 

Podsjećamo kako je u Županijskom Domu zdravlja  u bivšoj COVID ambulanti krenula  ljetna shema cijepljenja bez prethodne najave – ponedjeljkom (cjepivo Pfizer) i srijedom (cjepivo Moderna) od 15 do 18 sati te subotom od 8 do 12 sati (cjepiva Pfizer i Johnson@Johnson) s time da će se ove subota iznimno cijepiti samo cjepivom Johnson@Johnson koje se primjenjuje u jednoj dozi.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije