Na području županije potvrđena 92 nova slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 36 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije zabilježena 92 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1617 slučaja.

Ozdravilo je 204 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 36 pacijenta, od kojih su četiri na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1942. i 1973. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 141 uzorakPCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 21982osoba.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv koronavirusa, a cjepivo – prvu, drugu i treću dozu su ukupno primile 252 osobe.  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije