Na području županije potvrđena 63 nova slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije potvrđena 63 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivan 601 slučaj.

Ozdravilo je 90 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 75 pacijenta, od kojih je 16 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1949. i 1964. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti, a jedna nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 278 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 17239 osoba.

Jučer je u Kloštru Podravskom provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 285 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije