Na području županije potvrđena 24 nova slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo 28 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđena 24 nova slučaja bolesti COVID-19.  Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

I nadalje skrećemo pozornost kako zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“  i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, obrada uzoraka na SARS – CoV-2 virus s područja Koprivničko-križevačke županije može trajati i više od 48 sati od primitka.  Informacije o pristiglim nalazima objavljivat ćemo kao i do sada, odmah po primitku službenih rezultata.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 216 slučajeva bolesti COVID-19, 28 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju se nalazi 18 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježen je ukupno 691 slučaj bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Također, epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama, a sve kako bismo zaustavili intenzitet širenja koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije