Na području županije potvrđena 182 nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 79 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije potvrđena 182 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivan 1051 slučaj.

Ozdravile su 32 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 79 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1932. i 1939. i 1952. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

U školama na području županije imamo 80 pozitivnih učenika, u samoizolaciji ih se nalazi 206, pozitivno je i 11 nastavnika te je njih šest u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, četiri osobe su pozitivne, a tri ih je u samoizolaciji. U samoizolaciji je i jedan razred.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 391 uzorak – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16164 osobe.

Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 533 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, danas je na rasporedu nova akcija u dvorani Srednje škole Koprivnica, od 14 do 18 sati, a građanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije