Na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19, ozdravila 21 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 54 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 21 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 27 osoba.  U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1943. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5973 osobe.

Podsjećamo da u ponedjeljak, 15. veljače na snagu stupa Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja kojom se ublažavaju neke protuepidemijske mjere. Odluka se primjenjuje  do 28. veljače 2021.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije