Na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđen novi slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s križevačkog područja.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19,  a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 105  slučaja oboljenja koronavirusom. U samoizolaciji je trenutno 27 osoba, od čega je 16 osoba bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba, dok je preostalih 11 osoba u samoizolaciji nakon povratka iz stranih zemalja.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom  održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije