Na području županije potvrđen 81 novi slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo 11 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđen 81 novi slučaj bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Trenutno je aktivno 204 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 11 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi sedam osoba.

Što se tiče epidemiološke situacije u školama, trenutno je zabilježen 31 učenik s pozitivitetom na koronavirus, 91 je u samoizolaciji, a pozitivno je i troje nastavnika te je njih četvero u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, nema pozitivnih niti onih u samoizolaciji.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8747 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 204 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije