Na području županije potvrđen 191 novi slučaj bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 23 pacijenta

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen 191 novi slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 531 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo su 44 osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze 23 pacijenta. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 336 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 10670 osoba.

Jučer je u Đurđevcu uspješno provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19. Akciji se odazvalo ukupno 395  građana koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva sukladnoPreporuci za primjenu treće doze imunokompromitiranih osoba i docjepljivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Treću dozu  tzv. booster cjepiva tvrtke Pfizer primilo je 43 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije