Na području županije potvrđen 131 novi slučaj zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 71 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđen 131 novi slučaj bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1192 slučaja.

Ozdravilo je 124  osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 71 pacijent, od kojih je 14 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1940, 1941. i 1950. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti te nisu  bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 293 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16442 osobe.

Jučer je u Virju provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 461 osoba, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije