Na području županije potvrđen 101 novi slučaj bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježen 101 novi slučaj bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 999 slučaja.

Ozdravilo je 129 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 42 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su četiri osobe (1934., 1942., 1945. i 1955. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije od njih nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 313 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19738 osoba.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, 283 učenika i 19 nastavnika  je  u samoizolaciji, bolest COVID-19 je potvrđena kod 127 učenika i 41 nastavnika, a osam razreda se nalazi u samoizolaciji.

Podsjećamo da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Danas, u utorak 18. siječnja na rasporedu je punkt u Đurđevcu u dvorani Strukovne škole u vremenu od 14 do 18 sati.

Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije