Na području županije pet novih slučajeva bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno pet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o osobama iz opće populacije s koprivničkog i križevačkog područja.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj, jedna osoba je oporavljena od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 286  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 134 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije