Na području županije pet novih osoba izliječeno od COVID-19 infekcije

Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa te kako je protekom potrebnog roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđeno pet novih slučaja izlječenja COVID-19 infekcije. Ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom na području županije porastao je na 68 osoba.

Od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja COVID-19 infekcijom, a u populaciji Koprivničko-križevačke županije je još ukupno 10 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus. U Zagrebu je u bolnici preminula jedna osoba, muškog spola, korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koja je od 18.svibnja imala dva negativna nalaza na koronavirus, no zbog visokog stupnja komorbiditeta i arterijske hipertenzije je zadržana na daljnjem liječenju.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da unatoč povoljnoj epidemiološkoj situaciji i dalje budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije