Na području županije od bolesti COVID-19 ozdravile 242 osobe, na bolničkom liječenju 49 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1203 slučaja.

Ozdravile su 242 osobe,  a na bolničkom se liječenju nalazi 49 pacijenata, od čega je pet na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1930. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 22.973 osobe,  a tijekom proteklog tjedna, brzim antigenskim testovima testirana je 2.231 osoba, od čega je njih 485 bilo pozitivno na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije