Na području županije nema zabilježenih novih slučaja zaraze koronavirusom, nastavlja se organizirano cijepljenje protiv bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 836 slučaja.

Ozdravilo je 127 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 65 pacijenata, od kojih je 13 na respiratoru.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16584 osobe.

Podsjećamo, ovog tjedna organizirani su punktovi za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 sukladno rasporedu koji je dostupan na internet stranici Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, a prvi punkt po rasporedu je danas, u kino dvorani u Svetom Ivanu Žabnu u vremenu od 10 do 13 sati.  Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a na raspolaganju su cjepiva: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen (Johnson).

Na cijepljenje obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije