Na području županije nema novooboljelih od koronavirusa, svi testirani uzorci negativni

Obavještavamo javnost kako na području Koprivničko-križevačke županije nema novooboljelih od koronavirusa. Svih 16 uzoraka sa sumnjom na COVID-19 infekciju koji su iz koprivničke OB „Dr.Tomislav Bardek“ upućeni na testiranje su negativni.

Na području županije ukupno je 16 pozitivnih osoba na koronavirus, od čega je  pet osoba na bolničkom liječenju, dvije su osobe otpuštene iz bolnice u kućnu samoizolaciju, a devet je osoba s blagim simptomima od početka dijagnoze na kućnom liječenju u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da budu odgovorni te da se pridržavaju svih općih mjera i uputa, održavaju higijenu te unatoč lijepom vremenu izbjegavaju socijalne kontakte uz obavezno poštivanje fizičkog razmaka kako bi spriječilo širenje zaraze bolesti.

Sljedeća tri tjedna koja su pred nama kritično je razdoblje koje će odrediti sudbinu i dinamiku u upravljanju ovom epidemijom. Stoga budimo odgovorni i poštujmo mjere kako bi prebrodili ovu epidemiološku situaciju.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije