Na području županije nema  novih slučajeva bolesti COVID-19, svi testirani uzorci negativni

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno. U posljednja 24 sata je testiran 31 uzorak sa sumnjom na koronavirus, svi su nalazi negativni.

 Na području županije trenutno je samo jedan aktivan slučaj pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije bolesti COVID-19  ukupno je zabilježeno 100 slučajeva oboljenja.

Županijski Stožer podsjeća na Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te Odluku o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima je propisana obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama, trgovačkim društvima, ustanovama i institucijama koje rade sa strankama. Obvezu nošenja maski imaju i stranke koje dolaze u iste te zaposlenici uslužnih djelatnosti koji su u bliskom kontaktu s klijentima.

Županijski Stožer apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite,  svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije