Na području županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19, svi testirani uzorci na koronavirus negativni  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19 te kako je zdravstveno i epidemiološko stanje stabilno. Svih 30 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata je negativno.

Na području županije trenutno je pet aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19,  a od početka epidemije ukupno su zabilježena 104  slučaja oboljenja koronavirusom.

Županijski Stožer skreće pozornost na najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom  održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te apelira na organizatore i sugrađane da se istih pridržavaju.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite,  svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije