Na području županije nema novih slučaja bolesti COVID-19, dvije osobe ozdravile

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema novih slučajeva zaraze SARS-CoV-2 virusom te kako su od  bolesti COVID-19 ozdravile dvije osobe. S današnjim rezultatima aktivna su 27 slučaja oboljelih od COVIDA -19, dok se od početka epidemije bilježi ukupno 141 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se nalazi 108 osoba.

Na današnjoj koordinaciji županijski Stožer je analizirao trenutnu epidemiološku situaciju te je zaključeno kako je zdravstveno stanje na području županije i dalje stabilno. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić apelirao je na građane da se ponašaju odgovorno kako bi epidemiološka slika bila i dalje povoljna, a ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla je ponovila kako ključno da se stanovnici županije drže svih propisanih epidemioloških mjera i uputa u privatnom i poslovnom okruženju.

 „U populaciji ima onih koji imaju koronovirus, no ne pokazuju nikakve smetnje, stoga je ključno da se svi ponašamo odgovorno kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. Dezinfekcija, fizička distanca, provjetravanje prostora i nošenje maski su od presudne važnosti ako želimo imati i dalje dobru epidemiološku situaciju. Apeliram na naše sugrađane da se pridržavaju svih mjera te da na sportskim, kulturnim, privatnim i javnim te svim ostalim vrstama okupljanja obavezno drže razmak, nose masku i dezinficiraju ruke jer moram biti svjesni da se stanje može vrlo brzo pogoršati ukoliko se nećemo pridržavati zadanih pravila“, istaknula je ravnateljica Vadla.

Ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih i socijalnih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica su dodali kako se obavljaju redovne kontrole pri čemu je zabilježeno nekoliko kršenja epidemioloških  mjera.

Stožer je na kraju koordinacije još jednom uputio poziv građanima da se i dalje odgovorno ponašaju,primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te je posebno apelirao na mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije