Na području županije dvije nove osobe ozdravile od koronavirusa, do sada ukupno testirano 1689 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije obavještava javnost kako na području županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa te kako su protekom roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena dva nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije. Ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom na području županije porastao je na 75 osoba.

Od početka epidemije ukupno su zabilježena 94 oboljenja COVID-19 infekcijom, preminulo je 15 osoba, a trenutno su u populaciji Koprivničko-križevačke županije preostale još četiri osobe koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus. Do sada je na koronavirus s područja županije testirano 1689 osoba. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je i revidirane Upute za liječnike obiteljske medicine, preporuke za pružatelje primarne zdravstvene zaštite i Postupak zdravstvenih djelatnika kod postavljanje sumnje na COVID koje se objavljene na mrežnoj stranici Zavoda.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i dalje apelira na stanovnike da unatoč povoljnoj epidemiološkoj situaciji budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije