Na području županije 68 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 72 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 68 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 1392 slučaja.

Ozdravilo je 160 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 72 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1941., 1945. i 1951. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljenje protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 210 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 13862 osoba.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 970 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije