Na području županije 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 69 osoba

Danas je u terminu od 8 do 12 sati na rasporedu punkt u dvorani Srednje škole Koprivnica, a za dolazak na cijepljenje protiv koronavirusa nije potrebna prethodna najava

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije potvrđena 242 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1486 slučaja.

Ozdravilo je 180 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 69 pacijenata, od kojih je devet na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe (1934., 1942., 1947. i 1952. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti. Dvije preminule osobe nisu bile cijepljene.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 440 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 13795  osoba.

Jučer je u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvaloukupno 606 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Danas je u terminu od 8 do 12 sati na rasporedu punkt u dvorani Srednje škole Koprivnica, a za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava. Obavezno je donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu te potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije