Na području županije 12 osoba oporavljeno od bolesti COVID-19, potvrđeno i pet novih slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virusa na području županije u općoj populaciji potvrđeno pet novih slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 100 slučajeva  bolesti COVID-19,  12 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 31 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 377 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti za razdoblje pred nama  jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije