Na području Koprivničko-križevačke županije ukupno 25 zaraženih osoba COVID-19 infekcijom

Obavještavamo javnost kako je nakon pristiglih rezultata epidemiološkog testiranja uzoraka potvrđeno još jedno oboljenje COVID-19 infekcijom na području Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o osobi iz zdravstvenog sustava, a u tijeku je epidemiološka obrada potencijalnih kontakata oboljele osobe.

Dvije pacijentice iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica  koje su bile hospitalizirane u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ danas su zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja te uz potporu mehaničke ventilacije prebačene u Kliničku bolnicu Dubrava u kojoj se zbrinjavaju teži klinički pacijenti.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je zabilježeno 25 osoba pozitivnih na koronavirus. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem zaraze i dalje bila pod nadzorom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije