Na području Koprivničko-križevačke županije do sada zabilježena 33 slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom

Obavještavamo javnost kako je nakon pristiglih rezultata testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus potvrđen jedan pozitivan slučaj COVID-19 infekcije. Riječ je o štićeniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji je nakon hospitalizacije u OB „Dr. Tomislav Bardek“ zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja te uz potporu mehaničke ventilacije  prebačen u primarni respiratorno-intenzivistički centar KB Dubrava gdje će se nastaviti liječenje.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada su ukupno zabilježena 33 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom te osam izlječenja. Sve aktivnosti u županijskim zdravstvenim ustanovama obavljaju se redovno i bez poteškoća te u skladu s protokolima i uputama vezanim za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se, unatoč liberalizaciji mjera kretanja,  pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije