Na području đurđevačke Podravine ugovorene velike investicije u vodoopskrbu i odvodnju

U gradskoj vijećnici u Đurđevcu je u srijedu 10. listopada održano potpisivanje pet ugovora o izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u općinama tog dijela Podravine.

Ugovorena je tako izgradnja II. faza vodoopskrbne mreže u Budančevici i Kloštru Podravskom, vodoopskrbnog cjevovoda Lepa Greda – Kingovo – Virovski Pavljanci, kao i preostale kanalizacije u Virju. Također je ugovorena i gradnja vodoopskrbnog cjevovoda Općine Podravske Sesvete i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Podravskim Sesvetama. Ukupna vrijednost ovih radova je 20,6 milijuna kuna, od čega će 90% financirati Hrvatske vode u dok će općine na čijem se području radovi izvode dodati preostalih 10%.

Ugovore s izvođačima radova, đurđevačkim tvrtkama Segrad i Bistra, potpisao je direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac Marijan Blažok. Tom prigodom potpisan je i ugovor i izgradnji odorizacijskih stanica na plinskom distributivnom području Komunalija-plina d.o.o. Đurđevac vrijedan 2,1 milijuna kuna.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su uz načelnike općina Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Virje, Ferdinandovac, Novo Virje i Kalinovac, te gradonačelnika Grada Đurđevca Slavka Gračana, i predstavnici Županije: župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota, te predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček.