Na koprivničkom Zrinskom trgu obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u ponedjeljak, 23. studenog udruga Hera u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom te Udrugom osoba s invaliditetom Bolje sutra, organizirali su Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Akcija je održana na koprivničkom Zrinskom trgu, a u ime Koprivničko-križevačke županije akciju su podržali zamjenik župana Ivan Pal te članica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Cilj javne akcije bio je obilježavanje dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenog, osvještavanje javnosti o problematici nasilja nad ženama, ali i osigurati dostupne informacije o mogućnosti zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju takav oblik nasilja.

U znak sjećanja na sestre Mirabl-Patriu, Dede, Minervu i Mariu Teresu, koje je brutalno ubio diktator Rafael Trujillo 1960. godine, 25. studenim započinje i globalna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Organizatori su u razgovoru s građankama i građanima dali informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, o institucijama kojima se žrtve mogu obratiti te dobiti savjet i podršku. Sudionici akcije su dijelili naljepnice, letke i različite edukativne materijale.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.