Na koprivničkom trgu otvorena izložba pisanica „U susret Uskrsu“

Otvorenje izložbe velikih pisanica „U susret Uskrsu“ održano je u petak, 21. ožujka na Zrinskom trgu u Koprivnici. Direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc zahvalio se svima koji su zaslužni za ostvarenje ovog projekta i najavio ovogodišnja odredišta velikih pisanica – Pariz, Riga i Kotor.

Petu po redu izložbu „Pisanica od srca“ otvorio je župan Darko Koren koji je u svom govoru naglasio da je cilj ove izložbe pokušati podići naivnu umjetnost na onu razinu koju je imala proteklih desetljeća. „Projekt je hvalevrijedan i našu naivnu umjetnost promovira na najbolji mogući način. Obišla je ta pisanica mnoge zemlje Europe, pa i kontinente, ali uvijek je najbolje kad je ovdje blizu – kod nas“ rekao je župan Koren.

Osim župana, na otvaranju izložbe su bili zamjenik župana Ivana Pal, zamjenik koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak Mišel Jakšić, pročelnici županijskih upravnih odjela i dr.

 Program povodom otvaranja izložbe obogatili su djeca iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ i Dječjeg vrtića „Smješak“ nakon čega je održana radionica izrade figurica od slame. Do 7. Travnja pisanice će biti izložene na koprivničkom gradskom trgu, a novitet je da se u sklopu ove manifestacije ove godine održavaju i brojne radionice gdje će djeca moći vidjeti kako se crtaju pisanice, kako se čuva naša baština, kako se rade skulpture od slame, i dr.

 Odsjek za komunikacije i protokol