Na koprivničkom području potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno pet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o osobama iz opće populacije s koprivničkog područja.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 47 slučaja, pet osoba je oporavljeno od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 281  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 146 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju  odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a stupile su na snagu danas, u utorak 13. listopada.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije