Na koprivničkom gradskom trgu održane brojne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog Dana srca i Međunarodnog dan starijih osoba

Povodom obilježavanja Svjetskog Dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba u subotu 28. rujna na Zrinskom trgu u Koprivnici održane su brojne aktivnosti pod sloganom „Budi heroj srca – Obećaj“ kojima se javnost upozorila na važnost zdravog života i prevenciji teških oboljenja srca. Akciji su se odazvali brojni građani koji su kod volontera mjerili tlak, šećera u krvi, tjelesnu težinu i opsega struka u cilju promocije tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja i umjerene konzumacije alkohola. Na gradskom trgu su članovi Hitne medicinske službe održali i pokaznu vježbu kako pomoći osobama koje je zadesio srčani arest, a građani su se informirali o i kardiovaskularnim bolestima.

U ime Koprivničko-križevačke županije obilježavanju su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i pročelnica županijskog Odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, dok je su ispred Grada Koprivnice akciju podržale zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec. Svojim stručnim savjetima akciju su podržale i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla te ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković.

 Organizatori akcije su Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Udruga srčanih bolesnika „Srce“, Udruga volontera, Udruge umirovljenika Koprivnica, Crveni križ Koprivnica i Srednja škola Koprivnica.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana