Na jezeru Šoderica predstavljen čamac za košnju vodenog bilja

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev u srijedu 20. svibnja su na jezeru Šoderica prisustvovali predstavljanju čamca za košnju vodenog bilja koji je Općina Legrad  nedavno nabavila putem javnog natječaja. Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić na predstavljanju čamca je za kazao kako mu je drago što je Općina nabavila čamac hrvatskog proizvođača koji će uvelike pripomoći da jezero bude još ljepše i reprezentativnije mjesto za posjetitelje.

Zamjenik župana Ljubić istaknuo je kako jezero Šoderica svake godine privlači sve veći broj posjetitelja čemu pridonose vrijedne investicije i različiti kulturni programi te sportski sadržaji koji dodatno obogaćuju ponudu.

Čestitam na trudu i investicijama kojima se  Šoderici nastoji vratiti stari sjaj. Sva ova ulaganja  pokazuju da ima volje i vizije kako Šodericu učiniti atraktivnijom turističkom destinacijom. Županijska Turistička zajednica zajedno s Općinom Legrad i drugim sudionicima već nekoliko godina organizira program Ljeto na Šoderici  kojim nastojimo privući još veći broj ljudi,  a vjerujem da će i ovaj čamac koji će osigurati čistu vodu i čiste plaže  tome doprinijeti“, kazao je zamjenik Ljubić.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev je kazala kako ove godine Ljeto na Šoderici očekuje šesto izdanje . „Planovi malo kasne zbog epidemije koronavirusa, no vjerujem kako ćemo uskoro krenuti s aktivnostima. Sigurna sam da će posjetitelji biti jako zadovoljni uređenim plažama i čistom vodom bez podvodnog bilja jer voda je ipak glavni motiv dolaska na Šodericu“, istaknula je Sočev.

Čamac je financiran putem leasinga u iznosu 473 tisuća kuna, a izradila ga je hrvatska tvrtka Flammifer iz Ozlja. Tehničke podatke je predstavio predstavnik tvrtke Goran Žugec koji je kazao kako pogon kosilice koristi biorazgradivo hidrauličko ulje čime su zadovoljeni svi ekološki kriteriji.

Služba ureda župana