Na inicijativu učenika održano predavanje Podružnice Savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije

Voditelj križevačke Podružnice Savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije agronom Slavko Kopilović u Fodrovcu je održao predavanje o Nitratnoj direktivi.

Okupljenim poljoprivrednicima detaljno je pojašnjeno kako i kada bi trebali vršiti gnojidbu te urediti skladišta za gnoj, kako nitrati i ostale štetne tvari ne bi dospjeli u površinske i podzemne vode. Kopilović je kazao kako se u velikom broju gospodarstva gnojnica slijeva u bunare, a prema podacima Savjetodavne službe na području Županije postoje bunari u kojima su količine nitrata i peterostruko veće od maksimalno dopuštenih 50 mg/l.

Predavanje je održano na inicijativu učenika Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, koji ove godine provode projekt „Vratimo život našim vodotocima“, predstavljen na Županijskoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja.

Na istraživanje ove teme potaknule su ih fotografije potoka na kojima je, osim raznog smeća, bila vidljiva i prisutnost tekuće gnojnice, a u sklopu svoje informativne kampanje poljoprivrednicima su podijelili letke o Nitratnoj direktivi.

Služba ureda župana