Na 24. međunarodnom sajmu Viroexpo i ove se godine predstavljaju izlagači iz Koprivničko-križevačke županije

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano je  otvorio 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. na kojemu se i ove godine predstavlja 17 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije. Svečanom otvorenju u petak, 15. ožujka prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota i županijski pročelnici, a Sajam se održava do 17. ožujka u Virovitici.

Na Sajmu se predstavlja 625 izlagača iz 29 zemalja uz novu zemlju sudionicu – Kraljevinu Španjolsku, a uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., zemlja partner je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je Grad Zagreb, a ove je godine pokrovitelj i partner sajma i Slatinska banka te Osječko pivo.

U sklopu Sajma otvorena je i nova multifunkcionalna hala koja je izgrađena sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije te Grada Virovitice. Površina hale je 6.200 četvornih metara, od čega je 1.000 natkriveni vanjski prostor, a 5.200 unutrašnji prostor, dok se vanjski izložbeni prostor prostire na 3.000 četvorna metra. Prvi je to projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Uz brojne zabavne, gastronomske i druge sadržaje, na Viroexpu će biti organizirana i stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede, a detaljan program događanja može se vidjeti na službenoj internetskoj stranici www.viroexpo.hr.

Županija od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica. Nakon svečanog otvorenja, zamjenik Sobota je u pratnji ministra Tolušića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i ostalih gostiju obišao županijske izlagačke prostore, kao i prostor tvrtke Podravka koja se također predstavlja na Sajmu. Zamjenik Sobota pohvalio je izlagače na trudu koji ulažu u prezentaciju svojih djelatnosti te im zaželio mnogo uspjeha u poslovanju.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru svoje proizvode i usluge predstavljaju: Koprivničko-križevačka županija, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Obrtničko-učilište Pouka, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, Moby Dick, proizvodnja, trgovina i popravak obuće i kožne galanterije, ZOO centar Pirana, ZOO Ribolov j.d.o.o., EMBER, obrt za izradu suvenira, OPG Marijan Hrženjak, Mehanička radionica Pavunić, Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, Visoko gospodarstvo učilište Križevci, Čarobna heklica, OPG Zvonko Kosec, Domaća radinost vl. Zlatko Štrfiček, OPG Kranjec i Francool kožna galanterija.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, VIROEXPO 2019., kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana