Na 2. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda predstavljaju se OPG-ovi s područja županije

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu otvoren je 2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda na kojem se predstavlja pet obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je izlagačko-prodajnog karaktera te se održava sa svrhom predstavljanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji na svojim gospodarstvima proizvode zimnicu od voća i povrća iz vlastitog uzgoja.

S obzirom na prostor središnjeg zagrebačkog trga i želje da na manifestaciji sudjeluju proizvođači iz svih županija, ove se godine predstavlja 118 izlagača iz svih županija s područja Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Iz Koprivničko-križevačke županije predstavljaju se sljedeća obiteljska poljoprivredna gospodarstva:

OPG Pavao Sataić koji se bavi proizvodnja meda, OPG Anđela Kranjec koji se bavi proizvodnja povrća i voća, OPG Marijana Šantić koji se bavi proizvodnjom kupina, raznih vrsta kravljih sireva i prerađevinama (kupinovo vino, džemovi, sirupi i slično), OPG Zdenko Lončarić koji se bavi proizvodnjom meda, pčelinjih proizvoda (propolis, cvjetni prah i vosak) i proizvoda od meda te OPG Aneta Penzar Petrova koji se bavi proizvodnjom povrća i voća, te pekmeza i zimnice.

Sajam je danas službeno otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, a sajam ostaje otvoren do nedjelje, 30. listopada 2016. godine.

Služba ureda župana