Na 14. sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija predstavljen Europski fond za strateška ulaganja i natječaj projekta LADDER

Na 14. sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija kojoj su prisustvovali i dužnosnici Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom raspravljalo se o gospodarstvu i ekonomiji u Hrvatskoj. Voditelj Ureda Europske investicijske banke (EIB) Anton Kovačev predstavio je Europski fond za strateška ulaganja čiji je cilj aktivnije uključivanje Zajednice županija u provedbu aktivnosti Plana ulaganja za Europu.

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović i zamjenica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marija Vučković prisustvovale su sjednici Skupštine. Ministrica Jurlina Alibegović Ministrica_Alibegovicistaknula je „Strateški cilj reforme je učinkovita uprava i od toga nećemo odustati, ali to ne možemo raditi sami. Reforme javne uprave su sveobuhvatne reforme. Vaša pomoć nam je potrebna, stoga vas pozivam da o svim strateškim ciljevima razgovaramo zajedno kao partneri, argumentirano“ i najavila sastanak s Hrvatskom zajednicom županija o pitanju reformi, što je pozdravio predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk, „Drago mi je što će rasprava o reformi uključivati sve važne sudionike; od akademske zajednice i sindikata do medija, a u nama zaista možete imati potporu za one poteze koji će ići u smjeru poboljšanja učinkovitosti“.

Na sjednici je predstavljen europski projekt LADDER u sklopu natječaja „Neka se tvoj glas čuje“ kojeg je provela Zajednica županija. Sudjelovale su 42 škole iz cijele Hrvatske, a snažne poruke i svoja Ucenici_GS Varazdinrazmišljanja u kreativnim crtežima, sloganima, i video uradcima prenijelo je 350 učenika. Na cijeloj razni projekta LADDER sudjelovalo je gotovo 300 škola iz 17 zemalja, a među pet nagrađenih našao se video pod nazivom „Tolerance – ”Don’t let your eyes cover your heart with judgement”“ maturanata varaždinske Gospodarske škole – Anamarije Žuliček, Ene Anđel, Dalije Poustecki, Danice Štrige, Monike Kuzmić, Filipa Hadrović, Martine Končevski i Jelene Buden. Nagradu je osvojio i crtež “Different religions, languages, skin colours; but we all belong to one human journey“, Andrije Aračića iz imotske OŠ Stjepan Radić. Predsjednik Pauk čestitao je dobitnicima nagrada i istaknuo kako je ovo dokaz da su promišljanja naše mladosti itekako prepoznata na europskoj razini i na čemu treba dalje težiti.

Služba ureda župana