Na 14. natjecanju orača Koprivničko-križevačke županije Udruzi orača uručen novi plug premetnjak

U mjestu Čabraji kraj grada Križevaca na parceli Brezine vlasnika Mladena Crnčića održano je 14. županijsko natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije prilikom kojeg je župan Darko Koren uručio novi plug premetnjak županijskoj Udruzi orača.

Sve prisutne na početku su pozdravili predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni i gradonačelnik Grada Križevci Branko Hrg, a zahvalu svima koji su ustrajali ovih 14 godina u održavanju ovog hvalevrijednog natjecanja uputio je župan te se osvrnuo na kupnju novog pluga:

2009. godine značajno smo pomogli u kupnji prvog pluga te smo prošle godine ovim plugom ostvarili zapažene rezultate, a ove godine smo ga i kupili. Mislim da smo na najbolji mogući način doprinijeli ovom projektu i duboko vjerujem da ćemo se danas svi skupa ovdje ugodno osjećati i da ćemo nešto naučiti.“

IMG_8700mNatjecanje je službeno otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak te istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od prvih Županija koja je organizirala ovakav tip natjecanja.

Uoči natjecanja, župan je uručio natjecateljski plug premetnjak Udruzi orača Koprivničko-križevačke županije sa željom da oračima pomogne da ostvare još bolje rezultate na nadolazećim natjecanjima među kojima je i svjetsko prvenstvo u oranju na kojem će iz Koprivničko-križevačke županije nastupiti Saša Višak.

Cijelo natjecanje je vodio Siniša Hrgović, a suci su bili Zoran Piskač, Željko Krapec i Stjepan Pokrivač te se ukupno natjecalo devet orača, pet u kategoriji premetnjaka i četiri u kategoriji plugova ravnjaka.

Najuspješniji u kategoriji pluga premetnjaka bio je Zoran Radiček dok je Josip Martinović osvojio drugo mjesto, a treći je bio Valent Sučić. Saša Višak bio je najbolji u kategoriji pluga ravnjaka, a Mladen Crnčić osvojio je drugo mjesto dok je Kristijan Sučić bio treći.

IMG_8716mNa natjecanju su još nastupili i Marijan Kos, Josip Lukačić te Zdenko Srbljinović, a kao najuspješniji, Zoran Radiček i Saša Višak predstavljat će Koprivničku-križevačku županiju na 14. državnom natjecanju u oranju koje će se održati u Velikoj Gorici od 26. do 28. kolovoza.

Natjecanje u oranju svake godine privlači sve veći broj publike, kako iz naše tako i iz susjednih županija, a Koprivničko-križevačka županija je uz suorganizaciju pružila i financijsku pomoć natjecanju te je već tradicionalno nagradila tri najbolja natjecatelja u obje kategorije poklon paketima i poklon bonovima.

Organizator natjecanja bila je Udruga orača Koprivničko-križevačke županije i Savjetodavna služba, a natjecanju su pored brojnih posjetitelja prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota te zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Ivan Vuk.

Služba ureda župana