Na 1. sajmu županija, proizvoda, običaja i manifestacija „IZVOR“ predstavilo se 19 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije

Na 1. sajmu županija, proizvoda, običaja i manifestacija pod nazivom „IZVOR“ koji se održava od 29. rujna do 2. listopada 2016. godine na Zagrebačkom velesajmu predstavilo se 19 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije. Današnjem otvorenju Sajma nazočio je zamjenik župana Darko Sobota koji je obišao izlagače na izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije za čije je izlaganje Županija osigurala financijska sredstva.

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a prigodne riječi prilikom otvorenja uputili su voditeljica podružnice Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i župan Sisačko-moslavačke županije i predstavnik Hrvatske zajednice županija Ivo Žinić.

U sklopu otvorenja Sajma održan je i gospodarski forum „Domaća proizvodnja – ključ uspjeha“ na kojem je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher održao predavanje na temu „Potreba jačanja domaće proizvodnje“, a održan je i Okrugli stol na temu „Domaća proizvodnja – ključ uspjeha“.

Valja istaknuti da je cilj ovog Sajma prezentirati ukupni gospodarski potencijal i kulturnu baštinu Republike Hrvatske predstavljanjem svih 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba te potaknuti tržišni interes i rast prodaje izvornih hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, suvenira i predmeta malog obrta.

U sljedeća četiri dana na sajmu IZVOR prezentirat će se potencijali hrvatskih županija i regija kroz podizanje svijesti o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, tradicije, obrta i malog gospodarstva. Partneri Sajma su Hrvatska zajednica županija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i HOK Obrtnička komora Zagreb, a sama činjenica da na Sajmu sudjeluje više od 400 izlagača iz 15 zemalja svijeta najbolje pokazuje da se obrtnici, poduzetnici i OPG-ovi imaju čime pohvaliti te da su motivirani za širenje na neka nova tržišta.

Služba ureda župana