Mons. Milan Stipić uveden u službu upravitelja Križevačke eparhije

Liturgijom sv. Ivana Zlatoustog na blagdan uskrišenja pravednoga Lazara (Lazarova subota) u katedrali Presvete Trojice u Križevcima mons. Milan Stipić svečano je uveden u službu ordinarija. Svečanosti je u ime Županije prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, koji je mons. Stipiću poželio mnogo uspjeha u novoj službi, kao i križevački gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima.

Liturgiju je služio umirovljeni križevački vladika mons. Nikola Kekić zajedno s kardinalom Josipom Bozanićem, apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppeom Pintom, nadbiskupom đakovačko-požeškim Đurom Hranićem, biskupom bjelovarsko-križevačkim Vjekoslavom Huzjakom te drugim nadbiskupima i biskupima Hrvatske biskupske konferencije, biskupima iz susjednih zemalja i njihovim predstavnicima te klerom Križevačke eparhije i brojnim rimokatoličkim svećenicima.

Nakon svečanog prijenosa Evanđelja u oltar (tzv. Mali ulazak), prvi tajnik Apostolske nuncijature mons. Janusz Blachowiak, pročitao je i pokazao Dekret Kongregacije za Istočne Crkve iz Rima o imenovanju mons. Stipića apostolskim administratorom i zatim mu je uz molitvu i klicanje „Axios!“ (grč. dostojan) umirovljeni vladika Kekić predao naprsni križ i mitru. Pri kraju Liturgije nuncij Pinto mons. Stipiću predao je žezlo i tom prigodom mons. Stipić uveden je u službu apostolskog upravitelja Križevačke eparhije.

Umirovljeni križevački vladika Kekić poželio je mons. Milanu Stipiću da u svojoj odgovornoj službi bude besprijekoran, razuman i gostoljubiv, sposoban poučavati i da svojom eparhijom dobro upravlja.

Nakon liturgije, gradonačelnik Rajn je u znak zahvalnosti mons. Nikoli Kekiću uručio prigodnu sliku, a na svečanoj sjednici povodom Dana grada Križevaca mons. Nikoli Kekiću bit će uručena i zahvalnica gradonačelnika.

Služba ureda župana