Modnom revijom u Kunovcu podržana manifestacija Hrvatska volontira

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra grada Koprivnice je održala još jednu aktivnost projekta Ja sam promjena – VOLONTIRAM! Modnu reviju „Tko je chef?“ u Društvenom domu u Kunovcu. Ova volonterska akcija je ujedno i aktivnost manifestacije Hrvatska volontira koja traje od 18 do 23. svibnja. Ovom aktivnosti je obilježen Majčin dan i Dan obitelji, ukazano je na važnost majki i očeva u obitelji, ravnopravnosti spolova i obitelji kao temeljnoj jedinici našeg društva. Na Reviji su se nosili predmeti koji se koriste u kuhinji kao što su pregače, kape, trake i sl. koje je izradila Socijalna zadruga HUMANA NOVA od recikliranog tekstila. Modeli su bili članovi Udruge “Bolje sutra”, učenici OŠ Koprivnički Ivanec, mame, tate i bake učenika, zaposlenici Koprivničko-križevačke županije, dužnosnici Općine Koprivnički Ivanec kao i predstavnici partnera u projektu.
Projekt je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, grada Koprivnice. Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija,Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec. Projekt će se provodi do 25. kolovoza 2015. godine.
Ciljevi projekta su odgoj i obrazovanje za volonterstvo kod osnovnoškolaca i osoba s invaliditetom u Koprivničko-križevačkoj županiji, edukacija o volonterstvu i volonterskom radu djece osnovnoškolskog uzrasta, motiviranje za osobni doprinos razvoja zajednice, potaknuti i informirati korisnike o mogućnostima volontiranja specifični – proširiti znanja o volonterstvu i volonterskom radu kod osnovnoškolskog uzrasta, stvarati uvjete za volontiranje u zajednici
U ime Koprivničko-križevačke županije Reviji je prisustvovao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.