„Mladi za mlade“ u Domoljubu, na Dan Europe – 9. svibnja 2017.

Povodom Dana Europe, 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna, u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te uz potporu  Agencije za mobilnost i programe EU i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica,  održat će se program „Mladi za mlade“, i to na sam Dan Europe, 9. svibnja 2017.

 Manifestacija „Mladi za mlade“,  koju je Knjižnica pokrenula još 2011. godine, s ciljem da učenicima i školama pruži dodatnu mogućnost javnog prezentiranja brojnih uspješnih europskih i drugih projekata u kojima sudjeluju, po prvi put će se ove godine održati u Dvorani Domoljuba, umjesto u gradskoj Knjižnici, kao što je bilo uvijek do sada. Razlog tome je što u samoj Knjižnici nema dovoljno prostora za sve više onih koji se prijavljuju za sudjelovanje u programu, kao ni za sve više posjetitelja zainteresiranih za ovu manifestaciju.

Sam program „Mladi za mlade“, osim promjene mjesta održavanja, doživio je i promjenu koncepta u odnosu na prijašnje godine: za razliku od ranije, kad su se organizirala dva programa – jedan za srednje, drugi za osnovne škole –  ovaj put nastupit će samo koprivnički srednjoškolci, ali će u publici uz njihove vršnjake, po prvi put, također biti i učenici osmih razreda svih gradskih osnovnih škola. Zamisao je da kroz predstavljanje uspješnih srednjoškolskih projekata i aktivnosti, osmaši kao budući srednjoškolci dobiju dodatne informacije o tome što se sve radi i uči u pojedinoj školi, kako bi lakše i uspješnije odabrali onu školu i usmjerenje u koje će se ove godine upisati.

Učenici Gimnazije “Fran Galović”, Srednje škole i Obrtničke škole tako će i ovom prigodom zajedno sa svojim mentorima prezentirati zanimljive europske i druge projekte u kojima sudjeluju, a publici će se svojim stvaralaštvom predstaviti i mladi umjetnici – pjesnici, pisci, glazbenici, glumci… Program „Mladi za mlade“ besplatan je i otvoren svim zainteresiranim posjetiteljima, a održat će se u utorak, 9. svibnja 2017.  u Dvorani Domoljuba, s početkom u 11:30 sati.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica