Mješovitom zboru HPD-a „Kalnik“ Križevci posebna nagrada

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, dana 18. i 19. listopada 2014. godine u Novigradu – Cittanova održan je 47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.

Na Susretu je tijekom dvodnevnog programa nastupilo više od 13 hrvatskih zborova sa više od 600 pjevača te 3 gostujuća zbora iz Poreča i Ljubljane.

Na susretima su sudjelovali najbolji zborovi iz cijele Hrvatske koji su svoj nastup morali osigurati pobjedom na županijskim natjecanjima unutar 13 hrvatskih županija. Odabir programa, vokalno-tehnička pripremljenost i kvaliteta interpretacije bili su ključni elementi ocjenjivanja stručnih selektora.

Prvi dan Susreta bio je natjecateljskog karaktera ocjenjivan od strane stručne komisije u sastavu Josipa Jerkovića, Tomislava Fačinia i Luke Vukšića, dok je nedjelja bila rezervirana za popularne obrade i zborske skladbe jazz, folklornog, pop i drugih izričaja.

Predstavnici naše Županije bili su članovi HPD-a „Kalnik“ iz Križevaca. U svom programu izveli su zadane skladbe, a za skladbu „Cantate Domino“ Brune Vlaheka, osvojili su posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela suvremenog repertoara.

Zrinka Roksandić,
Tajnica ZKUU KKŽ