Ministrica poljoprivrede i župan posjetili OPG Imbrišić i svečano otvorili novu modernu siranu: Vi ste pravi primjer kako bi mlada hrvatska obitelj koja se bavi poljoprivredom trebala izgledati    

Nakon radnog sastanka sa županom Darkom Korenom u Županijskoj upravi u Koprivnici, ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima je posjetila naselje Kozarevac u općini Kloštar Podravski u kojem je otvorila i obišla nove prostorije sirane OPG-a Imbrišić. Ministricu Vučković i župana Korena dočekali su članovi obitelji Imbrišić te načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović sa suradnicima.

Uvodnu riječ dobrodošlice i zahvalu je uputio domaćin Franjo Imbrišić koji je ministrici i gostima predstavio obiteljsko gospodarstvo, način organizacije rada i glavne djelatnosti koje gospodarstvo obavlja te objasnio tehnološke procese u pripremi nagrađivanih mliječnih proizvoda koji svakodnevno iz moderne obiteljske sirane dolaze do stolova potrošača.

Načelnik Pavlović zahvalio je ministrici i županu na dolasku  te uz čestitku obitelji Imbrišić istaknuo kako Općina, na čijem području djeluje preko 370 obiteljskih gospodarstava, maksimalno podupire lokalne proizvođače i domaću proizvodnju. Naglasio je važnost suradnje koju lokalna zajednica ostvaruje s Županijom i državom kroz razne natječaje te dodao kako put do uspjeha nije bio lagan, no svi članovi OPG Imbrišić svjesni su da konkurentnost i kvaliteta koje imaju i temeljem koje su prepoznati, zahtijevaju kontinuirani rad i investicije što je obitelj u konačnici otvaranje sirane zorno i pokazala.

Župan Koren se pridružio čestitkama i istaknuo kako je obitelj Imbrišić jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih OPG-ova na području naše županije.

Vi ste najbolji primjer kako bi trebala izgledati mlada hrvatska obitelj koja se bavi poljoprivredom. Vrijedan mladi bračni par s prinovom, koji je odlučio svoj životni put i egzistenciju ostvariti na uspješnom OPG-u te nastaviti tradiciju koju su započeli najstariji članovi obitelji. Niste se nikada žalili, nego ste uvijek hrabro gledali prema naprijed. Otvaranjem ovakvog modernog postrojenja dokaz je da se u ovom sektoru može napredovati i najvažnije, od svojeg rada živjeti. Neka nam sve mlade hrvatske obitelji koje su se odlučile baviti poljoprivredom izgledaju ovako, od srca vam želim puno uspjeha i da se što prije vidimo na sajmovima kako smo to činili i ranijih godina“, kazao je župan.

Ministrica Vučković je zahvalila na gostoprimstvu te istaknula kako će se i dalje intenzivno  ulagati u hrvatsku poljoprivredu i mlade proizvođače. „Vi ste uzorno i sjajno gospodarstvo koje je puno koraka napravilo bez da ste tražili pomoć. Napravili ste diversifikaciju djelatnosti, uložili ste velika vlastita sredstva i na kraju stvorili konkurentno obiteljsko gospodarstvo koje može biti na ponos čitavog ovog kraja.  Ministarstvo poljoprivrede radi na programiranju novih mjera i osiguranju potpora kako bi očvrsnuli našu proizvodnu bazu jer samo tako ćemo povećati konkurentnost i produktivnost kako bi opstali na tržištu. Hvala načelniku i županu koji, svaki u svojem sektoru, podržavaju male obiteljske proizvođače, vjerujem kako će se upravo ta suradnja između proizvođača, lokalne i regionalne samouprave te ministarstva podići hrvatsko selo i vratiti ga na mjesto gdje i pripada te da će hrvatski potrošači i dalje tražiti kvalitetne domaće proizvode, kakve proizvodi i OPG Imbrišić na čemu im od srca čestitam“, zaključila je ministrica Vučković nakon čega je svečano otvorila prostorije te obišla siranu i kušaonicu.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, glavna savjetnica u Ministarstvu Franka Vojnović, savjetnik ravnateljice HAPIH-a Franjo Poljak te zamjenik načelnika Općine Kloštar Podravski Ivan Čupen i predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas.

Služba ureda župana