Ministrica Mrak Taritaš posjetila Županijsku upravu

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak, 13. srpnja posjetila je Županijsku upravu i Ispostave u Đurđevcu i Križevcima.
U županijskom sjedištu radnom sastanku nazočio je župan Darko Koren, pročelnik UO za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Dražen Kozjak i pročelnica UO za poslove župana, Županijske skupštine i opće poslove Marina Horvat Pavlic.
Ministrica je analizirala rad Uprave na poslovima izdavanja e-dozvola i legalizacije, pri čemu je izrazila zadovoljstvo što je Koprivničko – križevačka županija od samog početka prihvatila kako je to projekt budućnosti i počela ga na vrijeme rješavati, zato je trenutno najbolja po tom pitanju u Hrvatskoj. Razgovaralo se i o postupku legalizacije bespravno izgrađenih zgrada o čemu je ministricu izvijestio župan Koren koji je naglasio kako su poduzete određene radnje te je svakako želja i interes Županije da se i ti rezultati poboljšaju. Ministrica je pri tom naglasila kako je postupak rješavanja legalizacije puno jednostavniji u gradovima, nego županijama jer obuhvaćaju puno manja područja.
Nakon susreta sa predstavnicima medija ministrica Mrak Taritaš obišla je i Upravni odjel nadležan za poslove prostornog uređenja i gradnje u Županijskoj upravi gdje je razgovarala sa djelatnicima, ali i Ispostave u Đurđevcu i Križevcima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.